Title

Test content overlay

Rouw en Scheiding

Hoe sprookjesachtig mooi dat moment was toen je het Ja-woord gaf en huwelijks beloften afsloot met je partner ‘to be’, hoe mistroostig is het moment dat je zegt: ‘Nee, ik wil niet meer ..’

Eigenlijk trouw je niet om later te gaan scheiden. Je trouwt, omdat je je leven wilt delen met de persoon van wie je houdt en je veilig en vertrouwd bij voelt. Je wilt samenblijven totdat  de dood je scheidt, maar helaas lukt dat niet bij elke bruidspaar.  Er zijn veel oorzaken, waarom een huwelijk eindigt, denk aan: de liefde is over, veel ruzies, schulden, overspel, en meer.

Als je huwelijk eindigt, maakt dat je verdrietig en je mist je partner en het leven dat je samen had. Dit gevoel komt veel overeen met het gevoel als je opeens je partner verliest bij overlijden. Je staat er dan opeens alleen voor en moet voor jezelf een nieuw leven beginnen. Er komen ook zoveel nieuwe zaken bij kijken, waar je van tevoren weinig van heb geweten.

Scheiden op zich is een bureaucratisch gedoe. Daardoor kan een scheiding ook veel tijd in beslag nemen en dat geeft stress en onrust. Het is zelden dat een scheiding in harmonie gaat. ‘Vechtscheiding’ is bekender dan een scheiding in harmonie. Een vechtscheiding zegt eigenlijk al veel over het afgelopen huwelijk.

Er is veel over een scheiding te zeggen, misschien wil je je ervaring of gevoel uiten met iemand die jou een veilige omgeving biedt en luistert naar jouw verhaal en jou helpt met advies zo je wenst.

Loop niet rond met je verdriet over je scheiding, je verdriet mag er zonder meer zijn, maar laat je bijstaan door een rouwbegeleider om jouw rouwproces bij te staan en een klankbord voor je te zijn.